Meztelen képeket kért egy 14 éves lánytól, de azt hitte, ez nem büntetendő

Megosztás

A férfi álprofillal ismerkedett az interneten és rávette a lányt, hogy ilyen jellegű képeket cserélgessenek egymással. A hatóságok azonban a nyomára bukkantak. A magyarázata érdekesen hangzott.

Most zárt le egy 2020 tavaszán, gyermekpornográfia bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárást a rendőrség, s a keletkezett iratokat átadta az ügyészségnek.

A hatóság egy olyan férfi után nyomozott, aki álnéven regisztrált az egyik közösségi oldalon, ahol megismerkedett egy kiskorú lánnyal. A beszélgetéseik egyre inkább szexuális tartalmúvá váltak, ezek során a férfi többször kért 14 éves ismerősétől meztelen képeket, amelyekért a sajátját küldte cserébe.

A rendőrök hamarosan azonosították a 26 éves nógrádszakáli férfit, akit 2020. április 29-én fogtak el az otthonában. Mindent beismert, nem élt panasszal a gyanúsítás ellen. Azt vallotta, hogy valóban kért a kiskamasztól intim képeket, és nem tagadta, hogy többször is küldtek hasonlókat egymásnak. Azt állította, hogy megbánta a tettét, és nem tudta, hogy ezzel bűncselekményt követ el. Azt hitte, csak az törvénytelen, ha szexuális kapcsolatot is létesít a kiskorúval. (Police.hu)

Kapcsolódó cikkek